Team Leader Productie - 2-ploegensysteem

Functieomschrijving

Als Team Leader leid je de dagelijkse werking van jouw ploeg in goede banen. Je zorgt ervoor dat de vooropgestelde objectieven behaald worden en je ondersteunt en motiveert de operatoren in hun dagelijkse taken door middel van coaching en feedback.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor een vlotte doorstroming van informatie en zorg je voor een heldere communicatie. Je organiseert en leidt teammeetings, je meldt afwezigheden en je brengt de operatoren steeds duidelijk op de hoogte van de planning en taakverdeling.

Verder zie je toe op het correct naleven en toepassen van bestaande veiligheids-, kwaliteits- en productievoorschriften. Hiervoor voer je controles uit op de werkvloer. Je voorziet regelmatig opleidingen zodat alle operatoren volgens dezelfde standaarden werken. Dit kadert in een opleidingsplan dat nauwgezet nageleefd wordt. Ten slotte volg je de KPI’s op a.d.h. van vooropgestelde doelstellingen. Samen met jouw team streef je naar een maximale output zonder verlies van veiligheid, kwaliteit en yield. In deze rol werk je samen met andere departementen en ben je het SPOC (single point of contact) voor de andere afdelingen. Je rapporteert aan de Production Supervisor.

Profiel

Je hebt praktische kennis van verbetertechnieken (Lean Management – Operational Excellence). Je hebt affiniteit voor technische productieprocessen en bent je bewust van de belangrijkheid van hygiëne en veiligheid. Affiniteit met de voedings- of aanverwante sector en kennis van HACCP zijn een troef. Je bezit daarnaast ook duidelijke leidinggevende skills.

Belangrijk zijn een oplossingsgerichte en flexibele aanpak, duidelijke communicatie met betrokkenheid van de operatoren en een goed analytisch inzicht. Verder werken jouw positieve houding, dynamiek en flexibiliteit motiverend voor de ganse afdeling.

Aanbod

In deze functie kom je terecht in een ambitieus, internationaal bedrijf actief in een sterke groeimarkt. Je krijgt de kans om initiatief te nemen en de ruimte om ideeën uit te werken om zo je afdeling tot een hoger niveau te brengen. Je wordt uiteraard vergoed met een interessant salarispakket, inclusief extralegale voordelen.

Vragen?

Bij vragen over deze vacature kan je, via e-mail (filip.leroy@metagenics.eu) of telefonisch (059 29 50 38), contact opnemen met Filip Le Roy, HR Officer.